Call us toll free: +1 800 789 50 12
10 syys 2019 by In Ajankohtaista

 

Google on avannut kaikille avoimen ja ilmaisen oppimistilan Kluuviin. Tilassa ja verkossa järjestetään digitaitojen parantamiseen tähtäävää koulutusta työnhakijoille, opiskelijoille, yrittäjille sekä lapsille vanhempineen. 

Uusi Digital Garage -oppimistila on paikka, jossa Google tarjoaa maksuttomia koulutuksia digitaitojen parantamiseksi. Tila sijaitsee osoitteessa Kluuvikatu 5.

Tilassa järjestetään koulutusta lyhyistä työpajoista ja luennoista laajempiin ohjelmakokonaisuuksiin. Tila on avoin kaikille mutta koulutusten painopiste on digitaitojen opettamisessa työnhakijoille, opiskelijoille, yrittäjille sekä lapsille ja perheille.

Yrittäjille suunnatun koulutuksen tavoitteena on auttaa pk-yrityksiä hyödyntämään digitaalisia työkaluja paremmin liiketoiminnassaan. Näitä kursseja ja työpajoja ovat esimerkiksi Näit luot menestyvän verkkokaupan joka toimii myös mobiilissaParanna yrityksesi näkyvyyttä netissä ja somessa sekä Johdatus koneoppimiseen. Yrittäjille on suunnitteilla Googlen ja Suomen Yrittäjien yhteistyössä toteuttama 10 kaupungin koulutussarja.

Työnhakijoille järjestetään muun muassa Googlen ja Helsingin kaupungin yhteinen, kerrallaan aina kolme viikkoa kestävä, Digikoordinaattori-koulutus. Se on tarkoitettu työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään sosiaalisesta mediasta, analytiikasta ja verkkomainonnasta itselleen ammatin. Muista kursseista poiketen, koulutukseen haetaan erikseen Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta. Työnhakijoille järjestetään lisäksi runsaasti lyhyempiä kursseja ja työpajoja, kuten CV ja LinkedIn työnhakukuntoonsekä Sosiaalisen median perusteet: missä kanavissa näkyä ja miten.

Esimerkkejä lapsille ja perheille järjestettävästä koulutuksesta ovat muun mussa Lasten koodikouluDigitaalinen tarinankerronta ja ohjelmointiTekoälykurssi lapsille sekä Robotiikan työpaja.

Muita esimerkkejä kursseista ja työpajoista ovat Turvallisuus ja datan suojaaminen verkossaTurvallisuudesta huolehtiminen digitaalisessa maailmassa sekä Digitaalinen hyvinvointi.

“Digitaaliset perustaidot ovat jatkuvasti tärkeämpiä, oli kyse sitten erilaisista työtehtävistä, yrityksen pärjäämisestä kilpailussa tai lasten ja nuorten hyvinvoinnista. On tärkeää että kaikilla on mahdollisuus oppia näitä taitoja esimerkiksi työn ja opiskelun ohessa. Siksi haluamme omalta osaltamme edistää tätä työtä”, sanoo Googlen maajohtaja Antti Järvinen.

“Helsinki haluaa olla osaavan työvoiman kaupunki, joka tarjoaa tasavertaisia mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseksi. Google-yhteistyön avulla on saatu uusi joustava tapa täydentää digitaitoja työmarkkinoiden nopeassa muutoksessa. Digital Garage -oppimistila mahdollistaa maksuttoman koulutuksen kenelle tahansa lisäoppia kaipaavalle, esimerkiksi työnhakijalle, yrittäjälle tai opiskelijalle. Lisäksi erikseen räätälöidyn digikoordinaattori-koulutuksen kautta tavoitteenamme on löytää uusi työpolku noin 500 työnhakijalle”, kertoo maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela Helsingin kaupungilta.

Koulutusta järjestetään oppimistilan lisäksi kaikille avoimina ja ilmaisina verkkokursseina osoitteessa g.co/digitalgaragefi. Yhteensä Google on luvannut kouluttaa digitaitoja vähintään 10 000 suomalaiselle ensi vuoden loppuun mennessä.

Oppimistila on osa Grow with Google -ohjelmaa, jonka puitteissa yli 10 miljoonaa ihmistä Euroopassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa on oppinut uusia digitaitoja.

Google Digital Garagen aukiolot pääset tarkastamaan täältä. 

About the Author:

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.