10.5.2021

Keskustan parhaat outletit ja puku mittatilaustyönä

Keskustan parhaat outletit ja puku mittatilaustyönä – Kluuvissa on jo kauan odotettu kesä

Kiinnostavimmat tuotemerkit ja asiantunteva palvelu ovat Kluuvin vetonauloja. Outleteissa voi tehdä löytöjä huomattavalla alennuksella.

ALEKSANTERINKADULLA sijaitsevassa Kluuvissa ajatukset ovat tulevassa kesässä. Viime vuonna alkanut ulkoilubuumi jatkaa kasvuaan, ja kotimaan matkailu on suositumpaa kuin koskaan. Se on saanut ihmiset hankkimaan retkeilyvaatteita ja -jalkineita, telttoja ja makuupusseja. Kluuvissa sijaitsevan XXL-urheilutarvikemyymälän tavaratalopäällikkö Tomi Levomäki arvelee ilmalla täytettävien ja helposti mukana kuljetettavien SUP-lautojen olevan yksi tulevan kesän suurimmista hiteistä. “Myös padelmailat ja -pallot tulevat menemään kuumille kiville, kun ihmiset panostavat omiin välineisiin lajiin tutustuttuaan. Juoksukenkien päivittäminen on ajankohtaista ja pyöräilykausikin on alkanut. Tämä näkyy uusien pyörien hankinnassa ja huoltopalvelumme kalenterin täyttymisessä”, Levomäki kertoo.

KESÄN kynnyksellä huomio kiinnittyy myös tulevaan juhlasesonkiin. Nähtäväksi jää, tanssitaanko kesähäitä parketilla vai puutarhassa, mutta miesten pukumuodissa suositaan joka tapauksessa luonnollista istuvuutta ja keveyttä. Paras lopputulos syntyy käsityönä, ja täydellisestä puvusta haaveilevan kannattaakin kääntyä asiantuntevan räätälin puoleen. Vaaleat sävyt, kuten beige, ovat tyylikäs vaihtoehto kesän juhliin, ja leveillä kauluskäänteillä sekä harkituilla yksityiskohdilla saa pukuun lisää persoonallisuutta.

“Mittatilauspuvun tekeminen kestää kolmesta neljään viikkoa, joten vielä ehtii tilata puvun kesän tärkeimpiin juhliin”, sanoo Dandy Helsingin perustaja Ahmad Alizada.

MUOTITIETOISTEN vakikävijöiden suosiossa on myös Maranello, joka tuo maahan naisten ja miesten laatumerkkejä Italiasta, Ranskasta sekä Barcelonasta ja myy lisäksi pohjoismaisia suosikkeja, kuten tanskalaista Mos Moshia. Kluuvin myymälässä on myös 12 metriä pitkä, farkku-uutuuksia notkuva pöytä. Tyylin lisäksi asiakkaat haluavat juuri nyt mukavuutta ja värejä – etenkin sisustuksissa jo jonkin aikaa suosiossa olleet pastellisävyt ovat kysyttyjä. “Eteläeurooppalainen muoti tuo rennomman pukeutumistyylin myös työelämään ja mekko-jen kanssa meilläkin on italialaisittain tennarit”, kertoo kauppias Mara Marttila. Mukavuuden arvostus näkyy myös kenkien valinnassa, kertoo Skechersin aluejohtaja Jeremias Ketro. Jalkaterapeuttien kanssa yhteistyössä suunnitellun Arch Fit -malliston lisäksi tänä kesänä kysyttyjä ovat paksupohjaiset lenkkarit, helposti puettavat ballerinat ja loaferit.

KAUPUNGIN laitamilla sijaitsevat outletit ovat viime vuosina saavuttaneet suosiota, mutta myös Helsingin keskustassa voi tehdä löytöjä. Kluuvissa sijaitsevan, Maahantuojan Sport Pop-Up -myymälän tuotemerkkeihin kuuluvat muun muassa Timberland, Umbro, Speedo, Hestra, Bergans ja Ibero. Uusi kuorma saapuu myymälään kerran viikossa, ja joukossa on mallikappaleita sekä erikoiseriä, joiden hinnat ovat edullisempia kuin ulkomaisissa verkkokaupoissa. Bonmarks Outlet Kluuvin katutasossa taas tunnetaan iloisen värikkäistä sukistaan. Happy Socksin hinnat ovat 30-70% normaalista ja valikoima on laaja. ”Kaikki käyttävät sukkia. Jos ei itselle osta, niin sitten kaverille – sukat ovat helppo tapa muis-taa”, sanoo myymäläpäällikkö Toni Loponen.

PARTURIPALVELUIHIN ja -tuotteisiin erikoistuneessa M Roomissa ja kampaamo Kluuvin Liiterissä on huomattu, että moni on päästänyt koronavuoden aikana hiustenleikkuuvälin venähtämään, tai ottanut ohjat omiin käsiinsä. Kotona saksittujen tai värjättyjen hiusten kuntoonsaattamisessa auttaa tehohoitokäsittely tai mallinmuutosleikkaus. “Pidemmät mallit ovat tämän hetken trendi, ja pikku hiljaa on siirrytty lyhyistä koneleikkuista rennompiin saksileikkauksiin. Kesällä raidat ovat suosittuja ja uskon sen olevan tämänkin kauden juttu”, kertoo parturipalveluihin ja -tuotteisiin erikoistuneen M Roomin myymälä-päällikkö Eveliina Laine. Kluuvin Liiterissä taas keskijakaukset, polkkamitta ja otsatukat sekä hiuskoristeet, pannat, huivit ja soljet ovat suosittuja juuri nyt. MYÖS kauneudenhoito on mukautunut poikkeusoloihin ja maskin käyttö on vienyt huomion kulmakarvoihin, jotka saavat näyttää tuuhean luonnollisilta, mutta kuitenkin huolitelluilta. Kluuvin INGLOT Cosmetics -myymälän omistaja, meikkaaja-maskeeraaja Annimaria Ärjä kertoo, että etenkin kulmien Brow Lift -hoidon kysyntä on kasvanut korona-aikana huomat-tavasti. “Ja koska huulipunien käyttö on maskien vuoksi vähentynyt, on kynsilakkojen asema vahvis-tunut. Pastelliset sävyt ovat vahvoilla tänä kesänä.”