27.5.2022

Ravintola Olivia – makumatkalle Roomaan

Hiljattain Kluuvissa ovensa avannut ravintola Olivia on kuin elämysmatka Italiaan. Ylellisyys ja italialainen tunnelma ovat aistittavissa jokaisessa yksityiskohdassa. Italialaisella vieraanvaraisuudellaan Olivia toivottaa sinut aitojen italialaisten makujen äärelle.

Olivia avasi ovensa Kluuvissa 24.5. ja kyseessä on jo toinen Olivia-ketjun ravintola Helsingissä ja koko Suomessa. Kluuvin Olivia on inspiroitunut Italian pääkaupungin Rooman ruuasta sekä kulttuurista. Pala Roomaa on tuotu aivan Helsingin keskustaan upeasti niin ravintolan sisustuksessa kuin annoksissa ja raaka-aineissa. Ravintolan raaka-aineet, kuten pastat, juustot, kinkku, vehnäjauhot ja viinit nimittäin todella tulevat suoraan Italiasta.

Ravintola-Olivia-Kluuvi-Rooma

Ensiaskeleesta lähtien tuntuu, kuin olisit löytänyt salaisen oven roomalaiseen palatsiin: pehmeitä värejä, kristallikruunuja, samettia, marmoria ja satoja pieniä yksityiskohtia. Tunnelma on samaan aikaan kotoisa ja ylellinen. Vieraanvarainen henkilökunta toivottaa sinut tervetulleeksi ja tunnelmaa ihannoiden askeleesi vievät pöydän ääreen. Ruokalistalistalta löydät paitsi tietenkin roomalaiset klassikkoannokset, niin myös runsaasti vegaanisia vaihtoehtoja italialaiseen tapaan rakkaudella valmistettuna. Juomalistan erikoisuuksiin kuuluvat Olivian nimikkococktailit, virkistävät mocktailit sekä italialaiset viinit.

Kluuvi Olivia Italialaiset viinit

Tarjoilijan suosittelema Pollo Ubriaco pekoni-kinkkupasta sekä Virgin Bella Olivia mocktaili (karpalomehua, passionhedelmää, limeä) kustantavat yhteensä vain 29 euroa. Maukas pasta tarjoillaan yhdessä mielettömän pehmeän focaccia -leivän kanssa ja pirskahteleva mocktail kruunaa makuelämyksen.

Olivia Kluuvi pasta


Lounaaksi Italiaan 

Ravintola Olivia tarjoaa à la carte annosten lisäksi maistuvia lounaita. Lounas tarjoillaan annoksina ja lounasannoksen hinnat vaihtelevat 11,00 – 13,50 euron välillä. Pääruoan lisäksi lounaslistalta voit erikseen tilata alku- ja pääruokia sekä tietenkin cocktailit ja mocktailit ovat myös lounastajan saatavilla.

Voit siis nauttia lounaasi totuttuun tapaan tilaamalla suoraan pääruoan, tai pidemmän kaavan mukaan useamman ruokalajin herkutellen.

Olivia Kluuvi mocktail


Tunnelmalliset yksityistilaisuudet isommille porukoille

Kluuvin Olivia sijaitsee kahdessa kerroksessa ja sen kellaritason tilat sopivat mainiosti myös yksityistilaisuuksien pitämiseen. Kellaritason tila saadaan rajattua muulta asiakaskunnalta ja tilan varanneella on käytössään oma baaritiski sekä omat wc-tilat. Kellaritason tilat vastaavat myös vaativampien ja isompien juhlien tarpeisiin.

Ravintola Olivia Kluuvi yksityistilaisuudet ja juhlat