28.6.2021

Makumatkoja kaupungin keskellä

Tervetuloa makumatkalle Kluuviin!

Kluuvin 15 kahvilaa ja ravintolaa tarjoavat raikkaita makuelämyksiä aina aasialaisista tuulahduksista mausteiseen meksikolaiseen keittiöön! Poikkea urbaanille eväsretkelle nauttimaan raikkaista juomista, maittavista lounaista tai pitkän kaavan mukaan monipuolisista à la carte -menuista.

Tuulahduksia Aasiasta – myös kasvisruokailijoille!

Helsingin Sanomissakin noteerattu The Other One Thai Kitchen kuuluu Kluuvin suosituimpiin ravintoloihin. Vuonna 2020 Kluuvissa avattu The Other One tarjoaa harkittuja makuyhdistelmiä thaimaalaisesta keittiöstä. Saatavilla myös oikeasti tulista ruokaa! The Other One Thai Kitchen – Kluuvi Kitchen, 2. krs.

Kluuviin uusin vahvistus on Wok and Noodle, joka avasi ovensa Kluuvissa alkuvuonna. Ruokalistalta löydät kattavan valikoiman erilaisia nuudeliannoksia ja wokkeja, tietenkin aidoilla aasialaisilla mauilla. Wok and Noodle, 1. krs.

Onko Vegoshin tarina tuttu? Ravintolan perustaja muutti opiskelujen perässä Vietnamista Suomeen ja ihmetteli länsimaissa tarjotun aasialaisen ruuan rasvaisuutta ja epäterveellisyyttä. Hän päätti luoda erilaisen konseptin sen perusteella, miten hän itse halusi syödä – raikasta ja terveellistä, mutta terveellistä aasialaista ruokaa! Lisäksi hän halusi kehittää ruokabrändin, joka minimoi ruoantähteet ja pakkausjätteet. Vegoshi – Kluuvi Kitchen, 2. krs.

The South Indian on Kööpenhaminasta alunperin ponnahtanut intialainen ravintola, joka tarjoilee perinteisiä intialaisia makuja Chettinadin alueelta. Ravintolan reseptit ovat kulkeneet mukana sukupolvelta toiselle! The South Indian – Kluuvi Kitchen, 2. krs. Laadustaan tunnettu sushiravintola

Hanko Sushi ei juuri esittelyjä kaipaa.”Han ko” on japania ja tarkoittaa henkilökohtaista laatuleimaa eli sinettiä. Kaikki ravintolan annokset valmistetaan tilauksesta käsityönä, ja raaka-aineet ovat takuulla laadukkainta mahdollista. Myös vastuullisuus on Hanko Sushille erityisen tärkeää, ja kaikki merenelävät ovatkin pyydetty vastuullisesti! Hanko Sushi – Kluuvi Kitchen, 2. krs. 

Takuuvarmoja valintoja

Belgeä legendaarisempaa saa hakea. Tarjolla lounasta, illallista, oluita, illanviettoa, aftereita.. Mitä muuta voisi toivoa? Tämä Kluuvin kodikas ja laadukas olut- ja ruokaravintola on kuulunut takuuvarmojen valintojen joukkoon jo usean vuoden ajan. Belgestä löydät mm. kaupungin parhaat simpukat sekä herkulliset belgialaiset vohvelit, myös terassi Kluuvikadulla! Belge Bar & Bistro, 1. & 2. krs.

Haloo, kuuleeko Tampere? Myös Kluuvista saa Speakeasyn klassikkosiipiä! Menusta löytyy siipien lisäksi myös esimerkiksi laittoman maukkaita hampurilaisia ja herkullisia jälkiruokia. Siipien määrän ja kastikkeen vahvuuden päätät sinä itse. Speakeasy, 1. krs.

Aidot roomalaiset palapizzat Kluuvissa tarjoilee Pizzarium! Palapizza on tärkeä osa roomalaista arkea. Lähes joka korttelissa on pieniä pizzaputiikkeja, joista leijailee vastustamaton tuoksu ja joihin on helppo poiketa hakemaan välipalaa, lounasta tai illallista. Pizzariumin taikinoihin on panostettu ja makuyhdistelmät ovat mitä mielikuvituksellisimpia! Pizzarium – Kluuvi Kitchen, 1.krs.

Ay Caramba! Kluuvin Pancho Villasta löydät reilunkokoisina annoksina meksikolaisesta ruuasta inspiroituneet burgerit, mehevät pihvit, tuoreet salaatit, rapeat ranskalaiset sekä paljon muuta. Pancho Villa, 1. krs.

Raikasta ja nopeaa

Seuraava ravintola lienee kaikille tuttu – Subway tarjoaa vastapaistettuja subi-leipiä valitsemillasi täytteillä ja kasviksilla! Subway, 0. krs.

Eat Your Greens! on konsepti, jossa yhdistyvät pikaruoan nopeus, terveellisen ruokavalion kepeys sekä herkullinen maku. Nämä annokset ovat maistuva vaihtoehto lounaaksi, välipalaksi tai päivälliseksi. Eat Your Greens! – Kluuvi Kitchen, 2. krs.

Kahvia, teetä ja pikkupurtavaa, saatavilla myös lounasta

Kuplateekulttuuri on peräisin 1980-luvun Taiwanista, ja Kluuviin sen toi More Tea! Kuplatee maistuu täyteläiseltä, sileältä, ja sillä on pitkä jälkimaku. Yleensä valmistuksessa käytetään Ceylonin mustaa teetä, mutta erilaisia ​​makuja voidaan valmistaa henkilökohtaisten mieltymysten mukaan! More Tea, 2.krs.

Upea Paulig Kulma on inspiroiva kohtaamispaikka Helsingin Aleksanterinkadulla Kluuvin kauppakeskuksessa. Kahden kerroksen kahvilan, paahtimon ja Barista Instituten Paulig Kulmassa on tilaa tavata, lounastaa, herkutella erikoiskahveilla, tehdä töitä tai vain rentoutua keskellä kaupungin vilinää. Täältä nappaat myös helposti kahvit mukaan matkaan. Paulig Kulma, 1. & 2. krs.

Kluuvin Espresso Housessa kahvi on intohimo – muiden juomien ja maistuvien ruokien ohella tietysti. Valikoimiin kuuluvat niin lämpimät kuin kylmätkin juomat sekä raikkaista ja laadukkaista raaka-aineista valmistetut salaatit, sämpylät ja leivonnaiset. Espresso House, 1.krs.

Aamupalaa, lounasta, välipalaa, jälkiruokaa, kahveja ja virkistäviä smoothieita – muun muassa tätä kaikkea on Fratello. Maanantaista lauantaihin tarjolla on herkullinen aamupala sekä arkisin maistuva lounas viikoittain vaihtuvalta lounaslistalta. Viikonloppuisin ja iltaisin taas kahvilassa vallitsee ihanan rento fiilis, ja tarjolla on kevyitä aterioita pikkunälkään, kuten salaatteja ja voileipiä! Fratello, 2. krs.