17.5.2022

Kluuvi on ravintoloita pullollaan

Kluuvi on monen herkun keidas keskellä Helsinkiä. Kluuvi on nykyään tunnettu mainiosta ravintolatarjonnastaan, ja uusia avauksia tehdään jatkuvasti. Kluuvissa on näppärä kattaus ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia elämästä ensimmäisestä aamiaiscroissantista illan viimeiseen viinilasilliseen. Kesään mennessä Kluuvin tarjonta rikastuu entisestään. Tutustu kanssamme Kluuvin tarjontaan sekä uutuuksiin.

Ydinkeskustan ravintolakeskittymä

Lounasaikaan Kluuvissa käy jo vilske. Kluuvia voisi melkein kuvailla ravintolakeskukseksi, sillä tarjonta on monipuolinen. Kluuvi sijaitsee aivan Helsingin ytimessä; keskellä historian havinaa, keskustan vilinää ja loistavia palveluita. Kluuvi on auki viikon jokaisena päivänä aamusta iltaan, joten Kluuviin voit poiketa kelloa tai kalenteria kurkkaamatta. Kluuvista löytyy herkkujen lisäksi myös monenlaisia hemmottelupalveluita ja ostosmahdollisuuksia, joten vaikka lounasta sulatellessa on helppoa piipahtaa muissa liikkeissä.

Kluuvin kahvilat

Herkkuja aamusta iltaan

Kluuvista löytyy jopa kaksitoista erilaista ravintolaa ja kahvilaa. Kahviloissa erikoiskahvikoneet hurisevat heti aamusta, ja monesta ravintolasta saa sekä lounasta että iltaisin À la cartea. Kolmen kovan kahvilan kattaus on Espresso House, Fratello ja Paulig Kulma. Kaikkien vitriinit ovat pullollaan leivonnaisia, smoothieita ja muita herkkuja aamiaiseksi tai muuten vaan nautittavaksi. Lounasaikaan Espresso Housesta saa salaatteja, täytettyjä leipiä ja lounascomboja. Fratellossa on tarjolla viikottain vaihtuvia lounasannoksia ja Paulig Kulmassa on esimerkiksi salaattia ja keittoa.

Seuraavaksi matkataan Aasiaan Hanko Sushin, Vegoshin, The Other One Thai Kitchenin ja Wok and Noodlen siivittämänä. Hanko Sushissa sushit tehdään käsin paikan päällä ja aina tuoreesta kalasta. Listalta löytyy erilaisia sushilajitelmia, bowleja ja sashimeita. Vegoshin keittiössä kokkien veitset kilkattavat vegaanisen aasialaisen ruoan parissa. Lounasaikaan lounaspöytä notkuu aasialaisia herkkuja, iltaisin saatavilla on esimerkiksi ruokaisia kulhoja, dumplingseja ja sushirullia. The Other One Thai Kitchen tarjoilee aitoja thaimaalaisia elämyksiä. Listalta löytyy thai-klassikot ja hieman erikoisempaakin valikoimaa tuoreista raaka-aineista valmistettuna.

Kluuvi buffet Vegoshi

Kuvassa Vegoshin kaunis lounaspöytä

Wok and Noodlessa on nimensä mukaisesti kattava valikoima nuudeliannoksia ja wokkeja. Maistoimme Wok and Noodlessa annoksen, jossa oli päätähtenä oli makean tahmaiseen teriyakikastikkeeseen upotettu kanan paistileike. Annoksessa oli makean kastikkeen hunnuttaman mehukkaan kanan lisäksi paistettu kermaisen makuinen kananmuna ja riisi täydellisessä kypsyydessä. Kasviksetkin oli kypsennetty juuri sopivaan suutuntumaan. Annoksessa oli kaunis esillepano ja paljon makua, ja kokonaisuus oli erittäin onnistunu

Kluuvi lounasannos

Aasiasta matkataankin sitten muihin maanosiin. Speakeasy on Tampereelta tuttu kanansiipiravintoloiden aatelinen. Speakeasysta saa kanansiipiä maagisella kastikkeella, burgereita ja fingerfoodia. Arkisin Speakeasysta saa kotiruokalounasta buffasta. Subway tuskin esittelyjä kaipaa, sieltä irtoaa matkaan patongit, wrapit ja salaatit sujuvasti. Belge on klassikkobistro, joka on tunnettu sinisimpukoistaan. Simpukoita saa kilon kattiloissa erilaisilla kastikkeilla ja tuplafriteeratuilla perunoilla. Belgen listalta löytyy tietty muitakin maukkaita ja reiluja annoksia belgityyliin valmistettuna. Belgeen voi piipahtaa lounaalle, illalliselle tai nauttimaan kirjastobaarin laajasta olutvalikoimasta.

More Tea tarjoilee makeaa kuplateetä. Taiwanissa jo kasarilla nautittu kuplatee sai koko Helsingin sekaisin, ja More Tea taisi olla ensimmäisten kuplateetä valmistavien yritysten joukossa. Bubble teat eli “kuplateet” ovat makeita ja täyteläisiä teen makuisia kylmiä juomia, joiden joukossa on sokerisiirapissa maustuneita tapiokahelmiä. Kuplatee sopii erinomaisesti vaikkapa Kluuvikierroksen jälkkäriksi.

Täältä löytyy listattuna kaikkien ravintoloiden lounaslistat. Sieltä näkee kätevästi koko valikoiman kerralla.

Kluuvi kahvilatarjonta

Uusia avauksia tulossa

Kluuvin ravintolatarjonta kasvaa pian entisestään. Italialainen ravintola Olivia avaa kesään mennessä Kluuvissa kahteen kerrokseen. Kluuvin Olivian keittiön keskiössä ovat roomalaiset herkut. Listalta löytyy klassikot, kuten antipastit, pastat ja tiramisut. Kaikki annokset ovat paikan päällä italiaisella sydämellä valmistettuja. Viinilista on pullollaan laatuviinejä Italian parhailta viinialueilta. Oliviaan voi piipahtaa nauttimaan Aperol Spritzin ohikulkiessa, tai nauttia makumatkasta koko Italian halki. Oliviassa oliiviöljyssä ei pihtailla ja lasit täyttyvät täyteläisestä ripassosta. Ja pasta on aina juuri sopivan al dente.

Toinen uutuus on tanskalainen Joe & The Juice, joka on maailmanvalloituksellaan löytänyt tiensä myös tänne pohjolaan. Joe & The Juicesta saa kahveja, herkullisia voileipiä ja tilauksesta valmistettuja hedelmä- ja vihannesmehuja. Joe on englanninkielinen slangisana, joka tarkoittaa kahvia. Se onkin kahvilan kolmas päätuote voileipien ja raikkaiden mehujen lisäksi. Joe & The Juicessa hyggeilyä suorastaan suositellaan, autenttiseen tanskalaiseen tyyliin.

Lisää tietoa ravintoloista ja palveluista löytyy Kluuvin sivuilta. Kannattaa myös seurata Kluuvin Instagramia @kluuvi_official, sieltä löytyy ravintolavinkkejä, tarjouksia ja ajankohtaista tietoa.

Kuvat ja teksti: Heleats